Singurătate și intoleranță.
Perspectiva PCA asupra provocărilor de azi

3 – 5 decembrie 2021

PCE Europe și Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe
Persoană

Pre – Simpozion 2-3 decembrie
Post – Simpozion 6 decembrie

Dragi colegi si prieteni,
 
Ne-am dorit si ne-am straduit sa facem ca acest eveniment sa fie fata in fata.
Suntem nevoiti datorita provocarilor pe care evolutia Covid ni le aduce sa mutam evenimentul online pentru siguranta noastra a tuturor si pentru o buna desfasurare a programului stiintific.
Suntem in situatia de a o lua de la capat cu realizarea programului si a taxelor.
Multumim din suflet celor care s-au inscris si au platit pentru prezenta fizica, speram sa ramaneti cu noi online. 
Intelegem orice decizie veti lua, in acest sens taxele platite sau diferentele le veti primi inapoi. 
Va rugam numai sa aveti putina rabdare pana punem la punct mecanismele de returnare. 
Veti fi contactati de asemenea de colegii din CO.
Multumim Comitetului Stiintific pentru munca din ultimile luni si colegilor care s-au angajat sa contribuie la partea stiintifica a evenimentului cu prezentari si workshopuri.
Va multumim pentru intelegere!
Va asteptam sa fim impreuna online!

        Scopul simpozionului este de a aduce impreună practicieni, studenți și pe cei interesați de Abordarea Centrată pe Persoană pentru a reflecta asupra modului în care această abordare poate să ofere resurse utile și inspirație pentru practică, învățare și despre a trăi în momentele dificile cu care lumea și umanitatea se confruntă în prezent.

• Limba oficială a evenimentului va fi limba engleză. Dorim însă să încurajăm și să sprijinim persoanele care nu vorbesc limba engleza suficient de bine să participe la simpozion. Pentru aceasta, pe cât posibil, vom oferi diferite soluții pentru a le facilita participarea.
• Acest eveniment va fi acreditat de către Colegiul Psihologilor din România și de către Federația Română de Psihoterapie.

Comitetul Științific Internațional

  1. Veniamin Kolpachnikov (Rusia)
  2. Jean-Marc Priels (Belgia)
  3. Vassilios Kiosses (Grecia)
  4. Susan Stephen (Regatul Unit)
  5. Gerhard Stumm (Austria)
  6. Joachim Sauer (Austria)
  7. Magda Draskóczy (Ungaria)
  8. Germain Lietaer (Belgia)
  9. Angelique Timmerman (Olanda)
  10. Judy Moore (Regatul Unit)
  11. Pawel Sala (Polonia)
  12. Jean-Marc Randin (Elveția)

 

Veniamin Kolpachnikov, Ph.D.

Din anul 1988 sunt devotat Abordării Centrate pe Persoană ca practică profesională și mod de a trăi.

În anul 2017 am fost ales Președinte al Comunității Centrate pe Persoană din Rusia. Eu și colegii mei am organizat al XI-lea Forum al Abordării Centrate pe Persoană în 2010 în Ershovo (Rusia).

Predau psihoterapia centrată pe persoană în cadrul programului masteral „Consiliere psihologică, personologie” (specializarea „Abordarea Centrată pe Persoană”) în cadrul Universității Naționale de Cercetare Școala Superioară de Economie (Moscova, Rusia).

Din anul 1993 sunt membru și membru asociat în cadrul Centrului pentru Studii ale Persoanei (La Jolla, California).

Practic de 30 de ani abordarea centrată pe persoană ca și psihoterapeut, facilitator de grup, educator centrat pe persoană.

Jean-Marc Priels

Jean -Marc Priels este psiholog clinician / psihoterapeut în Abordarea Centrată pe Persoană. Lucrează în domeniul psihiatriei și al sănătății mentale (Clinica Sans Souci/ Nouveau Centre Primavera – Bruxelles) și are o practică privată de consilier, supervizor și facilitator de grup. Colaborează cu Universitatea Catolică din Louvain (PCEP / studii post-universitare), IFRDP (Institutul de Formare și Cercetare în Dezvoltarea Persoanei) și cu diverse asociații din Belgia, Franța, Maroc. Este membru al WAPCEPC, al Rețelei Internaționale de Pre-terapie (PTIN), al Asociației Francofone de Psihoterapie Centrată pe Persoană (Bruxelles) și al Asociației Franceze de Psihoterapie în Abordarea Centrată pe Persoană (AFP-ACP) (Paris). Participă în activitatea editorială a AFP-ACP „Practică și cercetare” și „Psihoterapii Centrate pe Persoană și Experiențiale”.

Vassilios Kiosses, PhD.

Psihoterapeut – educator medical

Cercetător asociat – Universitatea Aristotel din Salonic (AUTH)

 

 

Dr. Susan Stephen

Profesor titular – catedra Consiliere, Psihoterapie și Științe Sociale Aplicate – Universitatea din Edinburgh

Co-editor la „Psihoterapii Centrate pe Persoană și Experiențiale”

Site web: www.susanstephen.co.uk

Twitter: @SusanStephen2

Gerhard Stumm, Ph.D

Gerhard Stumm (n. 1950), este terapeut centrat pe persoană la cabinetul său din Viena, Austria, de asemenea psiholog clinician și psiholog în domeniul sănătății, trainer în cadrul „Forum”, un institut de formare pentru terapia centrată pe persoană. Publicații: e.g. co-editor la „WörterbuchderPsychotherapie” („Dicționar de Psihoterapie”) (2000), „Die vielenGesichterderPersonzentriertenPsychotherapie” („Multiplele fațete ale Psihoterapiei Centrate pe Persoană”) (2002), Praxis derPersonzentriertenPsychotherapie” („Practica Psihoterapiei Centrate pe Persoană”) (2014), și editor al „Psychotherapie: SchulenundMethoden“ (Psihoterapie: școli și metode)(2011).

Joachim Sauer

Născut în 1944 în Bamberg/ Germania, profesor doctor universitar asociat din anul 1970 până în anul 2008 la Universitatea din Salzburg. Subiecte de interes în cercetare: statusul social și inteligența, psihologie educațională, eficiența psihoterapiei și a supervizării, prevenția burn-out-ului și a sinuciderii.

Lucrează în practică privată ca și psiholog clinician, psihoterapeut centrat pe persoană, supervizor și coach. A publicat o serie de articole în diverse reviste și este și autorul unor capitole din cărți de specialitate.

Magda Draskóczy

Am obținut masterul și doctoratul în psihologie. Am făcut formarea în psihoterapie și consiliere centrată pe persoană la Institutul Francez al Abordării Centrate pe Persoană (1990-1993).

De atunci am lucrat cu clienți în practică privată, ca și consilier centrat pe persoană, și ca facilitator centrat pe persoană în grupuri encounter și de dezvoltare personală.

Am activat în organizații internaționale ale Abordărilor Centrată pe Persoană și Experiențială, ca membru al WAPCEPC (2003-2010) și ca membru al Consiliului WAPCEPC, apoi am fost președințe al PCE-Europe (2002-2010).

Am lucrat ca trainer în cadrul programului de formare în consiliere centrată pe persoană din Asociația Ungară de Psihoterapie și Consiliere Centrată pe Persoană.

Germain Lietaer

A fost coleg cu Carl Rogers în studii post-doctorale la Centrul pentru Studii ale Persoanei din La Jolla, între 1969-1970. Este profesor emerit la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia și menține legătura cu Secția de Cercetare în Psihologie Clinică, unde a predat psihoterapie centrată pe persoană și cercetarea proceselor în psihoterapie, la nivel masteral și post-masteral.

Profesorul Lietaer are multe publicații (v. la http://users.telenet.be/germain_lietaer). Lucrările sale urmăresc să integreze noile tehnici și abordările înrudite într-o paradigmă cuprinzătoare, concepută pe baza psihoterapiilor centrată pe persoană/ experiențială/ umanistă. Între anii 2002-2003 a fost Președinte al WAPCEPC (Asociația Mondială de Psihoterapie și Consiliere Centrată pe Persoană și Experiențială).

Angelique Timmerman

Angelique Timmerman s-a format ca psiholog în domeniul sănătății și ca psihoterapeut cu o orientare dată de abordarea centrată pe persoană și de abordarea sistemică. Lucrează în practică privată cu adolescenți și adulți, practicând din anul 2004 terapie individuală, de cuplu și de familie. În 2009 a obținut licența de terapeut formator și supervizor în abordarea centrată pe persoană și lucrează ca trainer în terapia de cuplu și de familie din 2011.

Este delegat internațional al PCE Europe și WAPCEPC, în cadrul Asociației Olandeze de Psihoterapie Centrată pe Persoană și Experiențială (VPEP). Între 2010-2016 a fost membru al consiliului în PCE Europe, și timp de 4 ani președinte al acestei organizații.

Pe lângă practica sa clinică, în 2014 a fost numită profesor asistent la Departamentul de Practică a Familiei, unde activează ca trainer în probleme de comunicare și din 2008 dezvoltă curriculumul formării în specializarea Medicină de Familie. În partea de cercetare, se concentrează pe instruirea în comunicare și pe învățarea și evaluarea în mediul profesional.

Judy Moore

Judy Moore a activat timp de 25 de ani în cadrul Universității Angliei de Est (UEA) din Norwich, Marea Britanie. A fost consilier al studenților între 1990-2000 și a fost în fruntea Serviciului de Consiliere din cadrul universității între 1998-2013. În cadrul UEA, a fost director al departamentului de formare și cercetare în consiliere (Centrul pentru Studii în Consiliere) între anii 2003-2013. S-a format în abordarea centrată pe persoană în anii 1980, a predat cursurile post-universitare de consiliere centrată pe persoană la UEA în anii 1990, și a susținut dezvoltarea formării în Focusing la UEA la începutul anilor 2000.

De asemenea, s-a implicat în găzduirea PCE 2008 și a mai multor conferințe de mai mică amploare – inclusiv a colocviilor bazate pe filosofia lui Gendlin – pe durata directoratului său în Centrul pentru Studii în Consiliere. Are certificare de Coordonator în cadrul Institutului Internațional de Focusing și, de la plecarea sa de la UEA din 2013, lucrează în practică privată, și ca trainer și consultant independent. A publicat o serie de articole și capitole despre Abordarea Centrată pe Persoană și Focusing, și recent a co-editat (împreună cu NikolaosKypriotakis) o lucrare în două volume, „Simțiri despre Focusing” (Eurasia Publications, Atena, 2021).

Pawel Sala

Pawel Sala este deopotrivă psihiatru (medic), cât și psihoterapeut autorizat.

A trecut examenele de specialitate cu distincții, este doctor în medicină.

Are mai mult de 20 de ani de experiență, atât în practică privată (ca proprietar al unui cabinet privat de succes cu servicii de psihoterapie și psihiatrie), cât și în instituții medicale  (a fost director al Secției de Spitalizare de Zi și director al Secției de Internare în cadrul Clinicii de Nevroze de la Institutul de Psihiatrie și Neurologie din Varșovia).

A participat în proiecte de cercetare.

Are experiență de predare atât la nivel de studii universitare (studenți la psihologie), cât și post-universitare (doctori, psihologi și persoane care studiază psihoterapia).

Este membru al INTRA – Societatea Poloneză de Psihoterapie Experiențială Integrativă, în prezent având funcția de trezorier.

Adresa site-ului său web este:https://pawelsala.waw.pl/en/

Jean-Marc Randin

Jean-Marc Randin este psiholog, psihoterapeut centrat pe persoană și trainer în Lausanne, Elveția. A început să lucreze în practică privată în 1994 și a predat abordarea centrată pe persoană în cadrul mai multor licee, pentru asistenți sociali. A supervizat traducerea în franceză a „The Carl Rogers Reader”, publicată în 2001, și a scris o serie de lucrări despre abordarea centrată pe persoană, publicate în diferite jurnale. A fost membru în Consiliul WAPCEPC între 2006-2012, este co-fondator și editor principal al jurnalului ACP Pratique et recherche („Abordarea Centrată pe Persoană – Practică și cercetare”), membru în Asociația Elvețiană a Abordării Centrate pe Persoană, și co-fondator al Institutului IFAACP.

Comitetul de organizare

  • Ana Lepoiev
  • Cristina Băbălău
  • Laurentiu Dobrotă
  • Nicoleta Stancu
  • Ioana Agachi
  • Paul Diaconescu
  • Raluca Neagu
  • Alina Elena Pop
  •  Cristina Ianuc
  • Nicoleta Căpraru
  • Dragoș Geamană
  • Ozana Nițulescu
  • Raluca Cosmescu
  • Dana Crasan
  • Mihaela Bonațiu
  • Daniela Ploeșteanu Sfârlea
  • Florența Foca
  • Florentina Palada

 

  • Colaboratori:
  • Alexandra Cucu
  • Victor Gheorman
  • Oana Tudor
  • Mihaela Teodorescu
  • Silvia Bouroș

 

Coordonator: Georgeta Niculescu

Loneliness and Intolerance.
The PCA View of Today’s Challenges

December 3 – December 5, 2021

PCE Europe and the Romanian Association for Person-Centred Psychotherapy

Pre-Symposium 2-3
Post-Symposium 6

Dear colleagues and friends,
 

We really wished and we did our best to hold this event in-person.

Unfortunately, due to the challenges raised by the Covid situation, we find ourselves in a position where we have to move everything in online – for everyone’s safety and for the smooth unfolding of the Symposium, according to the schedule.

We are in a situation where we have to start everything from the top – from creating a new timetable, to establishing different registration fees.

Thank you very much to all of you who submitted their registrations and who paid for in-person attendance – we really hope that you’ll still wish to be with us online. We fully understand whichever decision you might make – therefore, you will be able to get partial or full refunds (depending on your decision to either attend online or to withdraw). We only ask you to have a little more patience until we establish the details regarding the refund logistics. Our colleagues from the OC will get in touch with you.

A great thank you to the Scientific Committee as well, for all the hard work during these past few months, and to the speakers who made a commitment to contribute to the scientific part of the event with presentations and workshop.

Thank you for your understanding!

We  look forward to seeing you online!

The aim of this symposium is to bring together practitioners, students and those interested in the Person-Centred Approach to reflect on how this specific approach can provide useful resources and inspiration for practice, as well as for learning and living during those difficult times that the world and the entire humanity are currently facing.

• The main language of the conference will be English. We also really wish to encourage and enable people who do not speak English well enough to attend the symposium. Therefore, so far as possible, we will provide various solutions to facilitate their participation.
• This event will be accredited by the College of Psychologists of Romania and by the Romanian

Scientific Committee

  1. Veniamin Kolpachnikov (Russia)
  2. Jean-Marc Priels (Belgium)
  3. Vassilios Kiosses (Greece)
  4. Susan Stephen (UK)
  5. Gerhard Stumm (Austria)
  6. Joachim Sauer (Austria)
  7. Magda Draskóczy (Hungary)
  8. Germain Lietaer (Belgium)
  9. Angelique Timmerman (Netherlands)
  10. Judy Moore (UK)
  11. Pawel Sala (Poland)
  12. Jean-Marc Randin (Switzerland)

 

  1. Veniamin Kolpachnikov, Ph.D.
  2. Since the beginning of 1980-eighth I am devoted to the PCA as a professional practice and a way of being.Since 2017 I have been elected President of Russian Community of the Person-Centered Approach.I and my colleagues organized XI-th international Forum on the Person-Centered Approach in 2010 in Ershovo (Russia).I teach PCA at the Master Program „Counseling Psychology, Personology”( specialization „Person-Centered Approach”) in National research University Higher School of Economics( Moscow, Russia).Since 1993 I have been associated with the Center of the Studying of the Person (La Jolla, California) as a member and associated member.I practice PCA as a client-centered psychotherapist, group facilitator, PC-educater around 30 years.

 

  1. Jean-Marc Priels
  2. Jean-Marc Priels is clinical psychologist / psychotherapist in the Person-Centrered Approach. He works in psychiatric and mental health field (Clinique Sans Souci / Nouveau Centre Primavera (BXL) and develop a private practice as counsellor, supevisor and group facilitator. He collaborates with UCLouvain (PCEP /postgraduate certificate) , IFRDP (Institut de Formation et de Recherche pour le Développement de la Personne) and with diverse associations in Belgium, France, Maroco. He is member of WAPCEPC, Pre-therapy International Network (PTIN), AFPC (BXL) and AFP-ACP (Paris). He takes part in the editorial work of ACP Pratique et recherche  and Person-Centered & Experiential Psychotherapies.

 

  1. Vassilios Kiosses, PhD
  2. Psychotherapist – Medical Educator Research Associate- AUTH

 

 

 

Dr Susan Stephen

Senior Teaching Fellow Counselling, Psychotherapy and Applied Social Sciences

University of Edinburgh Co-editor, Person-Centered & Experiential Psychotherapies

Website: www.susanstephen.co.uk

Twitter: @SusanStephen2

Gerhard Stumm (Austria)   

Gerhard Stumm, Ph.D., 1950, is a freelance person-centered therapist in Vienna, Austria,

a clinical and health psychologist, and trainer of the “Forum”, a training institute for person centered therapy; publications: e.g. co-editor of Wörterbuch der Psychotherapie” (‘Dictionary of Psychotherapy’) (2000), Die vielenGesichter der PersonzentriertenPsychotherapie” (‘The many Faces of Person-centered Psychotherapy’) (2002), Praxis der PersonzentriertenPsychotherapie” (‘Practice of Person-centered Psychotherapy’) (2014), and editor of„Psychotherapie: Schulen und Methoden“ (Psychotherapy: schools and methods’)(2011).

Sauer Joachim

Dr. a.o. Univ. Prof. i. R.,  born in 1944 in Bamberg (Germany) , worked from 1970 until 2008 at the University of Salzburg. Main topics in research: social status and intelligence, educational psychology, efficacy of psychotherapy and supervision, prevention of burnout and suicide. He works in private practice as a clinical psychologist, personcentered psychotherapist, supervisor and coach.He published a lot of articles in different journals and chapters in books.

Magda Draskoczy

I have my MA and doctoral degree in psychology. I took my training in person-centred psychotherapy and counselling at the Person-Centred Approach Institute France (1990-93).
I have been working since with individual clients in private practice as a person-centred counsellor and in encounter- and self-development groups as a person-centred facilitator.
I have been active in the international PCE organisations as member of the WAPCEPC Board (2003-2010) and as board member, then chair of PCE-Europe (2002-2010).
I have been working as a trainer at the person-centred counsellor training program of the Hungarian Association for Person-Centred Psychotherapy and Counselling.

Germain Lietaer

Germain Lietaer studied as a post-doctoral fellow with Carl Rogers at the Center for Studies of the Person in La Jolla in 1969-1970. He is emeritus professor at the Catholic University of Leuven, Belgium and connected to the Research Unit Clinical Psychology, where he taught client-centered/experiential psychotherapy and process research in psychotherapy on the master and postmaster level.

Professor Lietaer has published widely (see http://users.telenet.be/germain_lietaer). Characteristic of his work is an attempt at integrating new evolutions and related approaches into a broadly conceived paradigm of person-centered/experiential/humanistic psychotherapy. During the years 2000-2003 he has been  Chair  of WAPCEPC (World Association of Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling).

Angelique Timmerman, Netherlands

Angelique Timmerman has been trained as a health psychologist and psychotherapist from a person centered and systems oriented approach. She works in her private practice with adolescents and adults, conducting individual, couples and family therapy since 2004. She has been licensed as a training therapist and supervisor for the person centered approach since 2009 and works as a trainer in couple and family therapy since 2011. For the Dutch Association of Person Centered and Experiential Psychotherapy (VPEP), she is the international delegate for PCE Europe and the WAPCEPC. From 2010-2016 she has been a board member of PCE Europe, and four years the chair. Besides her clinical work, she has been appointed as an assistant professor at the department of Family Practice since 2014, working as a communication trainer and curriculum developer at the Family Medicine Specialty training from 2008. Her research focus is on communication training and workplace based learning and assessment.

Judy Moore

Judy Moore was based at the University of East Anglia (UEA), Norwich, UK for 25 years. She was a student counsellor throughout the 1990s and ran the University Counselling Service from 1998-2013. She was Director of UEA’s counselling training and research unit, the Centre for Counselling Studies, from 2003-2013. She was originally trained in the Person-Centred Approach in the 1980s, taught on the postgraduate Diploma in Person-Centred Counselling at UEA throughout the 1990s and facilitated the development of Focusing training at UEA in the early 2000s. She was also involved in the hosting of PCE 2008 and several smaller conferences—including colloquiums on Gendlin’s philosophy—during her time as Director of the Centre for Counselling Studies. She is a Certifying Coordinator of The International Focusing Institute and, having left full-time employment at UEA in 2013, she now works in private practice and as a freelance trainer and consultant. She has published several articles and chapters on the Person-Centred Approach and Focusing and has most recently co-edited (with Nikolaos Kypriotakis) a two-volume work, Senses of Focusing (Eurasia Publications, Athens, 2021).

Paweł Sala

Paweł Sala is both a psychiatrist (medical doctor) and a certified psychotherapist

* specialisation exams passed with distinction, PhD (doctor of medicine)

* more than 20 years of experience, both in private practice (as an owner of rapidly developing private psychotherapist and psychiatrist’s office) and medical institutions (used to be the Head of the Day Care Unit and the Head of Inpatient Unit in the Neurosis Clinic at the Institute of Psychiatry and Neurology in Warsaw)

* participated in research projects

* experienced in undergraduate (psychology students) and postgraduate teaching for doctors, psychologists and people studying psychotherapy

* a member of INTRA Polish Society of Integrative Experiential Psychotherapy, currently its Treasurer

* his website: https://pawelsala.waw.pl/en/

Jean-Marc Randin

Jean-Marc Randin is a psychologist, client-centered psychotherapist and trainer, living in Lausanne, Switzerland. He started working in private practice in 1994, and used to teach PCA in several high schools for social workers. He directed the French translation of The Carl Rogers Reader, published in 2001, and wrote several papers on PCA, published in different journals. He was a board member of the WAPCEPC from 2006 to 2012, is co-founder and Managing Editor of the journal ACP Pratique et recherche, member of the Swiss association pcaSuisse, and co-founder of the institute IFAACP.

Organising Committee

  • Ana Lepoiev
  • Cristina Băbălău
  • Laurentiu Dobrotă
  • Nicoleta Stancu
  • Ioana Agachi
  • Paul Diaconescu
  • Raluca Neagu
  • Alina Elena Pop
  •  Cristina Ianuc
  • Nicoleta Căpraru
  • Dragoș Geamană
  • Ozana Nițulescu
  • Raluca Cosmescu
  • Dana Crasan
  • Mihaela Bonațiu
  • Daniela Ploeșteanu Sfârlea
  • Florența Foca
  • Florentina Palada

  • Contributors:
  • Alexandra Cucu
  • Victor Gheorman
  • Oana Tudor
  • Mihaela Teodorescu
  • Silvia Bouroș

Coordinator: Georgeta Niculescu

Scroll to Top