Activitatea de tip Encounter Grup este esențială în abordarea centrată pe persoană și este poate cea mai potrivită activitate pentru a lua contact și a vedea în acțiune teoria centrată pe persoană și eficacitatea condițiilor de bază propuse de Carl Rogers: congruență, empatie și acceptare pozitivă necondiționată.

Ca ființe umane suntem făcuți din relații și pentru relații, relația cu sine, relația cu mediul, relația cu ceilalți, familia, prietenii, colegii. Encounterul este locul în care pot să fiu în contact cu ceea ce vine acum, cu ce așteptări am de la grup, cu ce să fac, un loc diferit în care pot să fiu în relații profunde cu mine și cu alții. Aici pot descoperi moduri de relaționare diferite de cele din alte grupuri , din famile sau școală, din grupurile de prieteni sau de la job. Este o oportunitate excelentă de creștere și înțelegere a ceea ce reprezint “eu” și relația acestui “eu” cu realitatea și lumea. Să mă aduc pe mine în lume și să simt cum este pentru mine într-un cadru “fără cadru”, diferit de mediul cunoscut până acum. Cum mă descurc cu aprobarea și cu respingerea. Cum mă descurc cu a fi în diferite situații. Participanții primesc materiale teoretice înainte de fiecare grup Grup Encounter care vor fi studiate și discutate.

Ne bucurăm să fim împreună!

Facilitatori: Georgeta Niculescu, Florentina Palada, Mihaela Teodorescu, Paul Diaconescu

Următoarele Grupuri Encounter vor avea loc astfel:

  • datele pentru grupurile din 2024 urmează să fie stabilite

Pentru a fi la curent cu noutățile privind organizarea grupurilor Encounter, urmăriți pagina de facebook a ARPCP Encounters.

Grupurile Encounter ale ARPCP sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România.

Dacă nu puteți participa la următorul grup Encounter, și/sau doriți să fiți anunțați de viitoarele, completați formularul de mai jos și vă vom contacta noi.

Scroll to Top