Membri ARPCP sunt persoanele care au început, parcurg sau au încheiat un proces de formare de bază în psihoterapia centrată pe persoană în cadrul ARPCP.

Calitatea de membru ARPCP aduce cu sine recunoașterea internațională a calității pregătirii profesionale și posibilitatea de a obține, cu certificarea ARPCP, atât dreptul de liberă practică în diferitele trepte de specializare oferit de Colegiul Psihologilor din România, cât și – prin apartenența ARPCP la Federația Română de Psihoterapie – Certificatul European de Psihoterapeut eliberat de Asociația Europeană de Psihoterapie. Prin apartenența ARPCP la Asociația Europeană de Psihoterapie Centrată pe Persoană și Experiențială (PCE Europe) membrii ARPCP au posibilitatea să obțină certificare  din partea PCE Europe și de asemenea să devină membri individuali ai acestei asociații.

Prin apartenența ARPCP la Asociația Mondială de Psihoterapie și Consiliere Centrată pe Persoană și Experiențială (WAPCEPC), membrii au acces la jurnalul PCEP, cea mai cunoscută publicație cu articole de specialitate în domeniul psihoterapiei centrate pe persoană.

De asemenea, membrii pot împrumuta gratuit cărți din biblioteca ARPCP „Adrian Mircea Păunescu”, și au acces la evenimentele organizate de Asociație special pentru ei, sau beneficiază de o reducere în costul de participare la evenimentele naționale și internaționale la care ARPCP este parte organizatorică.

Membrii ARPCP care au certificare cu drept de practică independentă au de asemenea dreptul la vot în cadrul Adunării Generale a Asociației.

În plus, membrii ARPCP au acces exclusiv la anumite resurse și informații pe acest site, semnalizate corespunzător.

Pentru a deveni membru ARPCP este necesară completarea acestei cereri și trimiterea ei în format pdf la adresa secretariat@psihoterapiecentratapepersoana.ro

După ce veți primi cererea semnată și înregistrată, veți achita în contul ARPCP taxa de înscriere, în valoare de 60 de lei, și valoarea cotizației anuale.

Cotizația anuală a membrilor ARPCP este în valoare de 250 de lei.

Plata se face în contul ARPCP deschis la Raiffeisen Bank cu IBAN: RO92RZBR0000060013759739

Neplata cotizației timp de doi ani consecutivi atrage după sine retragerea calității de membru ARPCP. Pentru reînscriere, sunt necesare completarea cererii și achitarea taxei de înscriere, precum și, după aprobarea cererii, plata cotizațiilor restante.

Vă rugăm să trimiteți o copie a documentului care atestă efectuarea plății la adresa lui Laurențiu Dobrotă, Trezorierul ARPCP: laurrentiudobrota@yahoo.com

Vă mulțumim!

Scroll to Top