Ziua Ascultării Empatice – 21 octombrie 2023

 

Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană a făcut deja o tradiție din a sărbători Ziua Ascultării Empatice pe 21 octombrie, prin proiectul „Te ascult, deci existăm!”. Anul acesta, la a VIII-a ediție, peste 20 de psihoterapeuți centrați pe persoană voluntari vor oferi fizic sau online câte o sesiune de ascultare empatică individual sau de grup, oricăror persoane simt că ar beneficia de acest dar, în șase orașe ale țării: București, Timișoara, Ploiești, Brașov, Piatra Neamț și Oradea.

Evenimentul este, ca de obicei, gratuit, și pentru participare este necesară doar completarea unui formular de înscriere, diferit pentru fiecare oraș în parte. Formularele pot fi accesate mai jos:

FORMULAR ÎNSCRIERE BUCUREȘTI
FORMULAR ÎNSCRIERE TIMIȘOARA
FORMULAR ÎNSCRIERE PLOIEȘTI
FORMULAR ÎNSCRIERE BRAȘOV
FORMULAR ÎNSCRIERE PIATRA NEAMȚ
FORMULAR ÎNSCRIERE ORADEA

A fi ascultat empatic este o experiență specială în urma căreia putem să ne simțim eliberați, mai liniștiți și împăcați cu noi înșine. Cel care ne ascultă nu are o agendă personală, nu ne dezbate punctul de vedere, nu ne critică, nu încearcă să ne schimbe părerea sau să ne ofere soluții, ci doar ne ascultă și însoțește prezent și atent.

Să asculți într-adevăr pe altcineva îi dă voie acestuia să se înțeleagă mai profund și adesea, când ceva din persoană a fost cu adevărat auzit, perspectiva se schimbă ca și când persoana deschide ochii și vede alte soluții.


Vă așteptăm cu bucurie!

Scroll to Top