De ce este importantă cercetarea în psihoterapie? De ce este importantă cercetarea în psihoterapia centrată pe persoană? La o primă vedere, cercetarea ar putea părea nesemnificativă în practica de zi cu zi, dar fără aceasta, cum am putea ști care este impactul și eficiența profesiei noastre? Ce metode și direcții a ajuns cercetarea să ia în prezent, și cum le putem aplica în domeniul psihoterapiei centrate pe persoană, unde atât de multe se întâmplă la nivelul lui „a fi”?
Cercetarea este esențială în a justifica științific existența psihoterapiei în general și a psihoterapiei centrate pe persoane în particular, precum și în dezvoltarea și actualizarea ei constantă.
În explorarea acestui domeniu complex, îl vom avea ca invitat special pe Dan Stănescu, Profesor Asociat la SNSPA, cu o vastă experiență de cercetare calitativă și cantitativă, cu numeroase articole publicate în reviste internaționale de prestigiu.
Cursul este parte din formarea de bază în psihoterapia centrată pe persoană și este deschis tuturor cursanților și psihoterapeuților centrați pe persoană care sunt interesați și curioși despre cercetare în general și analiza fenomenologică în particular, și celor care au de recuperat teoria de la modulul de cercetare.
Vă așteptăm cu drag, și sperăm ca gustul cercetării să devină suficient pentru a demara proiecte de cercetare în ARPCP!
Informații organizatorice:
- Desfășurare: fizic, la sediul ARPCP (Strada Tache Ionescu nr.5, etaj 5, apt.17, București) și online
- Durata: 8 ore, sâmbătă 10 septembrie 2022, între 10:00 și 18:00
- Taxa de participare: 200 de lei, care se achită în contul ARPCP, deschis la Banca Transilvania – IBAN: RO30BTRLRONCRT0563799201, cu mențiunea „modul cercetare”
- Data limită de înscriere: joi, 8 septembrie 2022