16/06/2024 16/06/2024
Online

Atitudine și ipostaze în facilitarea grupurilor – Atelier experiențial

Atitudine și ipostaze în facilitarea grupurilor

 Atelier experiențial 

Cel de-al doilea eveniment din cadrul seriei „Întâlniri cu rost” este despre Atitudine și ipostaze în facilitarea grupurilor și va avea loc pe 16 iunie 2024.

Pentru cei mai mulți dintre noi grupul este cadrul în care creștem, ne dezvoltăm, devenim și învățăm. Deși este cadrul în care funcționăm în cea mai mare parte a timpului personal, profesional și social, rămâne și cel care ridică cele mai mari provocări în a înțelege și regla dinamica și procesele sale. 

Ca proces terapeutic, grupul este unul dintre cele mai studiate și cercetate oportunități de vindecare, deși acesta nu este o invenție nouă. Se bazează pe un model de suport reciproc care există de sute de ani.

Ce face însă să fie atât de studiate calitățile necesare pentru a conține un proces de grup constă de multe ori în dificultatea facilitatorului de a transmite și de a fi un reprezentant coerent al atitudinii și al tonului pe care se va așeza dinamica de grup. 

În cadrul atelierului atitudinea și tonul cu care primim participanții în grup, pe care ne propunem să îl preia și la care îi invităm să contribuie, va fi prima mare temă pe care o vom explora. 

Continuăm explorarea dinamicii de grup în partea a doua a atelierului, definind ipostazele, mai întâi ale noastre, ca facilitatori ai grupului, apoi ca participanți. Vom analiza nuanțele ipostazelor în care se poate regăsi un grup ca organism și înțelegem că în fiecare grup avem persoane, avem conținutul adus de acestea și apoi dinamica creată de primele două. Vom învăța ce este important să adresăm mai întâi și modul în care, prin atitudinea noastră, putem susține fiecare dintre aceste ipostaze.

Cui se adresează?

Atelierul se adresează psihologilor și psihoterapeuților care lucrează deja sau intenționează să creeze grupuri ca parte din activitatea lor profesională. Rămâne deschis și celor care lucrează cu sau în echipe, având poate rolul de a le ghida și gestiona. 

Despre facilitator?

Arina Dogaru – Psiholog clinician și psihoterapeut cu specializare în PCP, FOT și Psihoterapie de grup.

Când?

Atelierul va avea loc duminică, 16 iunie  2024, de la 09:30 la 12:30, pe platforma Zoom. 

Participarea se poate realiza completând formularul de inscriere de aici: LINK FORMULAR ÎNSCRIERE.

Cost?

250 ron/ atelier/ persoană

*200 ron pentru membrii ARCP

Detalii pentru plată:

Cont: RO92RZBR0000060013759739

Raiffeisen Bank

Titular Cont: Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană

 

Mai mult
Mai mult
Scroll to Top