28/09/2014 05/10/2014

Saptamana Rogersiana – Editia A-II-A

Săptămâna rogersiană – Ediţia a-II-a

Procesul Terapeutic – perspective teoretice şi practice

28 septembrie – 05 octombrie 2014

În ultimii ani numărul persoanelor preocupate de ideile şi principiile abordării centrate pe persoană a crescut, iar necesitatea consolidării identităţii de psihoterapeuţi rogersieni în cadrul unei întâlniri de lucru, împreună, ca expresie a tendinţei la actualizare a comunităţii noastre, a devenit un pas firesc. Vă invităm să fiţi alături de noi în Săptămâna rogersiană, Ediţia a II a, eveniment anual care e pe cale sa devină o tradiţie a Asociaţiei Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană.

Invitat special: Lore Korbei, OGWG, Austria

Program zilnic:

7.30 –   9.00 – mic dejun

9.00 – 10.30 –  workshop

10.30 – 11.00 – pauză cafea

11.00 – 12.30 – workshop

12.30 – 14.00 – prânz

14.00 – 15.30 – workshop

15.30 – 16.00 – pauză cafea

16.00 – 17.30 – workshop

17.30 – 19.30 – community meeting

19.30 – 20.30 – cină

Aspecte organizatorice:

·se obţin credite de Educaţie Profesională Continuă din partea Colegiului Psihologilor;

·vor fi organizate workshop-uri de câte 8 ore zilnic (total 50 ore);

Tabara va fi organizată în Moieciu la Pensiunea Podul Turcului

(http://www.podulturcului.com/)

Descrierea locaţiei:

Comuna Moieciu este situată în Ţara Bârsei, care nu este altceva decât extremitatea sud-estică a celei mai mari depresiuni intramontane din România – Depresiunea Braşovului – şi care ocupă extremitatea sud-estică a judeţului cu acelaşi nume.

Din punct de vedere geografic, comuna Moieciu este situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, care are înălţimea cea mai mare în Pasul Giuvala de pe teritoriul comunei Fundata (1235 m.), culoar depresionar străjuit pe latura sud-estică de Munţii Bucegi-Leaota (2504 m) şi de Munţii Piatra Craiului la vest, supranumiţi şi „Perla Carpaţilor româneşti”. Aceste masive corespund de altfel cu hotarele comunei Moieciu spre aceste puncte cardinale, unde comuna Moieciu este învecinată cu judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. Pe celelalte laturi vecinii Moieciului sunt satele Fundata şi Şirnea din comuna Fundata, Şimonul şi Predeluţul din comuna Bran şi oraşul Zărneşti. Satele comunei Moieciu sunt sate liniare şi răspândite. Clima zonei este temperat continentală, cu ierni grele, cu veri mai scurte şi răcoroase, cu precipitaţii variate care cad mai tot timpul anului şi cu vânturi neregulate. Reţeaua hidrografică este bine dezvoltată, toate râurile comunei fiind tributare râului Bârsa afluent al Oltului.

Faţă de municipiul Braşov, comuna Moieciu este situată la 28 de km pe şoseaua care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel şi Piteşti, fiind una dintre cele mai vechi căi de comunicaţie de pe teritoriul românesc, cunoscută chiar înainte de ocuparea Daciei de către romani, în anul 106 după Hristos. Acest vechi drum comercial şi militar lega, în vremea ocupaţiei romane, localităţile Cumidava (Râşnov) de Jidava (Poenari de Muscel), iar în evul mediu era principalul drum de legătură dintre Transilvania şi oraşele muntene de la Dunărea de Jos. Pe teritoriul comunei Moieciu, în satul Peştera, săpăturile arheologice au scos la iveală urme de locuire din perioada paleolitică, mai precis din paleoliticul superior. Tot în raza comunei Moieciu, în satul Drumul Carului, săpăturile arheologice efectuate cu câţiva ani în urmă de către profesorul Stelian Coşuleţ, au scos la iveală urmele unui castru roman care se pare că întregea sistemul de fortificaţii romane din Dacia, cunoscute sub numele de limesul transilvan. Tocmai datorită importanţei sale deosebite, după ocuparea Transilvaniei de către regalitatea maghiară, aceasta a dispus construirea castelului de la Bran, ca punct înaintat de pază şi apărare în trecătoarea Branului. Actul de naştere al castelului de la Bran a fost emis de regale Ludovic I de Anjou la 13 noiembrie 1377, iar în 1382 castelul era terminat, în forma sa de atunci. Satele de colibaşi ale brănenilor, între care şi cele aparţinătoare azi comunei Moieciu, sunt menţionate foarte des în documentele medievale, ele făcând de fapt parte din domeniul Branului şi se aflau sub jurisdicţia castelanului de la Bran. Astăzi castelul Bran, care nu lipseşte din marile ghiduri turistice ale lumii, este cunoscut în lumea întreagă drept castelul lui Dracula.

În acest context geografic şi istoric, vă invităm să luaţi parte la un eveniment special, menit să contribuie la dezvoltarea noastră ca psihoterapeuţi şi a comunităţii rogersiene.

Sunt invitaţi să participe toţi membrii ARPCP şi psihoterapeuţii în formare.

Fisa de inscriere si costuri de participare

În preţ sunt incluse: acces la cursuri, cazare, trei mese/zi (mic dejun-bufet suedez), două pauze de cafea/zi, seară festivă cu foc de tabără.

Nu intră în preţ băuturile alcoolice.

Nu se asigură transportul.

Divertisment în cadrul pensiunii (inclus în taxa de participare): tenis de masă, darts, teren de mini fotbal, mountain bike.

Contra cost: paintball (30 lei de persoană pentru 100 bile şi echipament), plimbări cu căruţa . (50 lei pe oră pentru 6 persoane).

Mai mult
Mai mult
Scroll to Top