20/10/2013 25/10/2013

Saptamana Rogersiana

Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană organizează:

Săptămâna rogersiană

„Drumul spre congruenţă”

20-25 octombrie 2013

În ultimii ani numărul persoanelor preocupate de ideile şi principiile abordării centrate pe persoană a crescut, iar necesitatea consolidării identităţii de psihoterapeuţi rogersieni în cadrul unei întâlniri de lucru, împreună, ca expresie a tendinţei la actualizare a comunităţii noastre, a devenit un pas firesc. Vă invităm să fiţi alături de noi în Săptămâna rogersiană, primul evenimentdintr-un şir de evenimente anuale care sperăm să devină o tradiţie a comunităţii rogersiene.

Program zilnic:

7.30 –   9.00 – mic dejun

9.00 – 10.30 –  workshop

10.30 – 11.00 – pauză cafea

11.00 – 12.30 – workshop

12.30 – 14.00 – prânz

14.00 – 15.30 – workshop

15.30 – 16.00 – pauză cafea

16.00 – 17.30 – workshop

17.30 – 19.30 – community meeting

19.30 – 20.30 – cină

Tematica abordată:

  • Congruenţa, aspect central al identităţii psihoterapiei centrate pe persoană;
  • Diagnoza în abordarea centrată pe persoană (adulţi, adolescenţi şi copii);
  • Lucrul cu grupurile ( aspecte generale, grupul în cadru instituţional, de formare şi dezvoltare);
  • “Cine este clientul meu?” – Prezentări de caz
  • Focusing

Formatori:    

Mihaela Bonaţiu        tel: 0744  671 039; e-mail: mihaelabonatiu@yahoo.com

Florenţa Foca            tel: 0744 793 367 ; e-mail: florentadin@yahoo.com

Georgeta Niculescu:  tel: 0722  351 315; e-mail: georgeta_niculescu@yahoo.com;

Formatori invitaţi: Daniela Ploeşteanu, Florentina Palada, Dana Crasan.

Aspecte organizatorice:

·se fac demersuri pentru obţinerea de credite din partea Colegiului Psihologilor;

·vor fi organizate workshop-uri de câte 8 ore zilnic (total 40 ore);

Tabara va fi organizata in Moieciu la Pensiunea Podul Turcului

(http://www.podulturcului.com/)

Descrierea locaţiei:

Comuna Moieciu este situată în Ţara Bârsei, care nu este altceva decât extremitatea sud-estică a celei mai mari depresiuni intramontane din România – Depresiunea Braşovului – şi care ocupă extremitatea sud-estică a judeţului cu acelaşi nume.

Din punct de vedere geografic, comuna Moieciu este situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, care are înălţimea cea mai mare în Pasul Giuvala de pe teritoriul comunei Fundata (1235 m.), culoar depresionar străjuit pe latura sud-estică de Munţii Bucegi-Leaota (2504 m) şi de Munţii Piatra Craiului la vest, supranumiţi şi „Perla Carpaţilor româneşti”. Aceste masive corespund de altfel cu hotarele comunei Moieciu spre aceste puncte cardinale, unde comuna Moieciu este învecinată cu judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. Pe celelalte laturi vecinii Moieciului sunt satele Fundata şi Şirnea din comuna Fundata, Şimonul şi Predeluţul din comuna Bran şi oraşul Zărneşti. Satele comunei Moieciu sunt sate liniare şi răspândite. Clima zonei este temperat continentală, cu ierni grele, cu veri mai scurte şi răcoroase, cu precipitaţii variate care cad mai tot timpul anului şi cu vânturi neregulate. Reţeaua hidrografică este bine dezvoltată, toate râurile comunei fiind tributare râului Bârsa afluent al Oltului.

Faţă de municipiul Braşov, comuna Moieciu este situată la 28 de km pe şoseaua care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel şi Piteşti, fiind una dintre cele mai vechi căi de comunicaţie de pe teritoriul românesc, cunoscută chiar înainte de ocuparea Daciei de către romani, în anul 106 după Hristos. Acest vechi drum comercial şi militar lega, în vremea ocupaţiei romane, localităţile Cumidava (Râşnov) de Jidava (Poenari de Muscel), iar în evul mediu era principalul drum de legătură dintre Transilvania şi oraşele muntene de la Dunărea de Jos. Pe teritoriul comunei Moieciu, în satul Peştera, săpăturile arheologice au scos la iveală urme de locuire din perioada paleolitică, mai precis din paleoliticul superior. Tot în raza comunei Moieciu, în satul Drumul Carului, săpăturile arheologice efectuate cu câţiva ani în urmă de către profesorul Stelian Coşuleţ, au scos la iveală urmele unui castru roman care se pare că întregea sistemul de fortificaţii romane din Dacia, cunoscute sub numele de limesul transilvan. Tocmai datorită importanţei sale deosebite, după ocuparea Transilvaniei de către regalitatea maghiară, aceasta a dispus construirea castelului de la Bran, ca punct înaintat de pază şi apărare în trecătoarea Branului. Actul de naştere al castelului de la Bran a fost emis de regale Ludovic I de Anjou la 13 noiembrie 1377, iar în 1382 castelul era terminat, în forma sa de atunci. Satele de colibaşi ale brănenilor, între care şi cele aparţinătoare azi comunei Moieciu, sunt menţionate foarte des în documentele medievale, ele făcând de fapt parte din domeniul Branului şi se aflau sub jurisdicţia castelanului de la Bran. Astăzi castelul Bran, care nu lipseşte din marile ghiduri turistice ale lumii, este cunoscut în lumea întreagă drept castelul lui Dracula.

În acest context geografic şi istoric, vă invităm să luaţi parte la un eveniment special, menit să contribuie la dezvoltarea noastră ca psihoterapeuţi şi a comunităţii rogersiene.

Sunt invitaţi să participe toţi membrii ARPCP şi psihoterapeuţii în formare.

Costuri de participare:

Conform tabelului de mai jos.

În preţ sunt incluse: acces la cursuri, cazare, trei mese/zi (mic dejun-bufet suedez), două pauze de cafea/zi, seară festivă cu foc de tabără.

Nu se asigură transportul.

Divertisment în cadrul pensiunii (inclus în taxa de participare): tenis de masă, darts, teren de mini fotbal, mountain bike.

Contra cost: paintball (30 lei de persoană pentru 100 bile şi echipament), plimbări cu căruţa sau (50 lei pe oră pentru 6 persoane).

Taxa participare* Rata 1 până la 30.08.2013 Rata 2 până 30.09.2013 Rata 3 până la 15.10.2013
Loc în cameră dublă 500 lei  nemembrii ARPCP 450 lei  membrii ARPCP 500 lei 400 lei
Loc în cameră single 550 lei nemembrii ARPCP 500 lei  membrii ARPCP 550 lei 450 lei

Pentru înregistrare trimiteţi Formularul de înscriere şi dovada de plată, începând cu prima rata la e-mail: dragosgeamana@gmail.com

Taxa de participare se achită în contul ARPCP, IBAN:RO92RZBR0000060013759739,  Raiffeisen Bank, cu menţiunea – pentru Săptamâna rogersiană.

Organizatori:

Laurenţiu Dobrotă: tel: 0723 233 195 ; e-mail: laurrentiudobrota@yahoo.com sau

Dragoş Geamănă: tel: 0722 609 530; e-mail: dragosgeamana@gmail.com

Mai mult
Mai mult
Scroll to Top