25/09/2016 01/10/2016

Saptamana Rogersiana – Editia A-III-A- Moieciu

Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană

organizează:

Săptămâna rogersiană – Ediţia a-III-a

Criza, trauma, doliul – delimitări conceptuale,

specificul procesului de intervenţie

 25 septembrie – 01 octombrie 2016

Vă invităm să fiţi alături de noi la a III a Săptămână rogersiană, eveniment care, prin ediţia de anul acesta, a devenit deja o tradiţie a Asociaţiei Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană.

Revedere, întâlnire, noi experiene trăite, practică, prezentări și supervizare ne așteaptă în această tabară.

In acest an, o nouă secțiune de prezentări va fi organizată pentru studenți, psihoterapeuții sub supervizare și psihoterapeuții practicanți autonomi.

Tema anului 2016, Criza, trauma, doliu, deși poate părea redundantă pentru momentul actual, a fost o alegere anterioară evenimentelor cutremurătoare naționale și internaționale.

Tocmai faptul că a devenit atât de actuală a făcut să o păstrăm cu scopul de o aprofunda.

Vă așteptăm să descoperim împreună noi valențe, să înțelegem despre noi și ceilalți din practica proprie, din experiența întâlnirii împreună și din prezentările teoretice.

Program zilnic, excepție fac zilele când vor avea loc evenimente sociale:

7.30 –   9.00 – mic dejun

9.00 – 10.30 –  workshop

10.30 – 11.00 – pauză cafea

11.00 – 12.30 – workshop

12.30 – 14.00 – prânz

14.00 – 15.30 – workshop

15.30 – 16.00 – pauză cafea

16.00 – 17.30 – workshop

17.30 – 19.30 – community meeting

19.30 – 20.30 – cină

Aspecte organizatorice:

 Evenimentul urmează a fi acreditat de către Colegiul Psihologilor din România;

 Vor fi organizate workshop-uri de câte 8 ore zilnic (total 50 ore);

Tabara va fi organizată în Moieciu la Pensiunea Podul Turcului

(http://www.podulturcului.com/)

Descrierea locaţiei:

Comuna Moieciu este situată în Ţara Bârsei, care nu este altceva decât extremitatea sud-estică a celei mai mari depresiuni intramontane din România – Depresiunea Braşovului – şi care ocupă extremitatea sud-estică a judeţului cu acelaşi nume.

Din punct de vedere geografic, comuna Moieciu este situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, care are înălţimea cea mai mare în Pasul Giuvala de pe teritoriul comunei Fundata (1235 m.), culoar depresionar străjuit pe latura sud-estică de Munţii Bucegi-Leaota (2504 m) şi de Munţii Piatra Craiului la vest, supranumiţi şi „Perla Carpaţilor româneşti”. Aceste masive corespund de altfel cu hotarele comunei Moieciu spre aceste puncte cardinale, unde comuna Moieciu este învecinată cu judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. Pe celelalte laturi vecinii Moieciului sunt satele Fundata şi Şirnea din comuna Fundata, Şimonul şi Predeluţul din comuna Bran şi oraşul Zărneşti. Satele comunei Moieciu sunt sate liniare şi răspândite. Clima zonei este temperat continentală, cu ierni grele, cu veri mai scurte şi răcoroase, cu precipitaţii variate care cad mai tot timpul anului şi cu vânturi neregulate. Reţeaua hidrografică este bine dezvoltată, toate râurile comunei fiind tributare râului Bârsa afluent al Oltului.

Faţă de municipiul Braşov, comuna Moieciu este situată la 28 de km pe şoseaua care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel şi Piteşti, fiind una dintre cele mai vechi căi de comunicaţie de pe teritoriul românesc, cunoscută chiar înainte de ocuparea Daciei de către romani, în anul 106 după Hristos. Acest vechi drum comercial şi militar lega, în vremea ocupaţiei romane, localităţile Cumidava (Râşnov) de Jidava (Poenari de Muscel), iar în evul mediu era principalul drum de legătură dintre Transilvania şi oraşele muntene de la Dunărea de Jos. Pe teritoriul comunei Moieciu, în satul Peştera, săpăturile arheologice au scos la iveală urme de locuire din perioada paleolitică, mai precis din paleoliticul superior. Tot în raza comunei Moieciu, în satul Drumul Carului, săpăturile arheologice efectuate cu câţiva ani în urmă de către profesorul Stelian Coşuleţ, au scos la iveală urmele unui castru roman care se pare că întregea sistemul de fortificaţii romane din Dacia, cunoscute sub numele de limesul transilvan. Tocmai datorită importanţei sale deosebite, după ocuparea Transilvaniei de către regalitatea maghiară, aceasta a dispus construirea castelului de la Bran, ca punct înaintat de pază şi apărare în trecătoarea Branului. Actul de naştere al castelului de la Bran a fost emis de regale Ludovic I de Anjou la 13 noiembrie 1377, iar în 1382 castelul era terminat, în forma sa de atunci. Satele de colibaşi ale brănenilor, între care şi cele aparţinătoare azi comunei Moieciu, sunt menţionate foarte des în documentele medievale, ele făcând de fapt parte din domeniul Branului şi se aflau sub jurisdicţia castelanului de la Bran. Astăzi castelul Bran, care nu lipseşte din marile ghiduri turistice ale lumii, este cunoscut în lumea întreagă drept castelul lui Dracula.

În acest context geografic şi istoric, vă invităm să luaţi parte la un eveniment special, menit să contribuie la dezvoltarea noastră ca psihoterapeuţi şi a comunităţii rogersiene.

Sunt invitaţi să participe toţi membrii ARPCP şi psihoterapeuţii în formare.

Costuri de participare:

Conform tabelului de mai jos.

În preţ sunt incluse: acces la eveniment, cazare, trei mese/zi (mic dejun-bufet suedez), două pauze de cafea/zi, seară festivă cu foc de tabără.

Nu intră în preţ băuturile alcoolice.

Nu se asigură transportul.

Divertisment în cadrul pensiunii (inclus în taxa de participare): tenis de masă, darts, teren de mini fotbal, mountain bike.

Contra cost: paintball (30 lei de persoană pentru 100 bile şi echipament), plimbări cu căruţa . (80 lei pe oră pentru 6 persoane).

Taxa participare Membrii ARPC Persoane care nu sunt membrii ARPCP
Camera dublă 1550 lei 1650 lei

Taxa de participare include:

·         cazarea pe parcursul evenimentului

·         masa 7 zile, 6 nopţi (mic dejun, prânzşi cină, două focuri de tabără, o cină festivă

·         materialele de la workshop-uri și prezentări

Pentru înscriere trimiteţi Formularul de inscriere şi dovada de plată la e-mail: arpcp.saptamanarogersiana@yahoo.ro

Taxa de participare se achită în contul ARPCP, IBAN:RO92RZBR0000060013759739,  Raiffeisen Bank, cu menţiunea pentru Săptamâna rogersiană.

Organizator:

Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană

Pentru mai multe detali: arpcp.saptamanarogersiana@yahoo.ro

Laurenţiu Dobrotă: 0723 233 195  sau Dragoş Geamănă: 0722 609 530

Mai mult
Mai mult
Mai mult
Scroll to Top