Vă invităm la un nou atelier, cel de-al treilea din cadrul proiectului ARPCP „Întâlniri cu rost”, din data de 19 iulie 2024, susținut de Nicoleta Căpraru, psihoterapeut specialist și supervizor în abordarea centrată pe persoană.
Tema dependenței este una extrem de actuală, fie că vorbim despre adicția de substanțe, de tehnologie, de anumite comportamente dependente sau despre dependență în relații.
Adesea, în cabinet sau în viață personală, ne regăsim față în față cu întrebarea: “De ce nu mă pot opri?”.
„Preocuparea mea față de acest subiect a venit din dorința de a înțelege ce înseamnă acest fenomen, care sunt mecanismele care îl determină și care sunt funcțiile pe care le îndeplinește în câmpul fenomenologic al persoanei care se confruntă cu un proces de dependență. Astfel, au apărut și mai multe întrebări:
- Sunt toate dependențele la fel?
- Cum le explicăm?
- Le privim prin prisma neuroștiinței și a modificărilor cerebrale pe care le induc?
- Le vedem ca manifestări ale incongruenței, mecanisme de supraviețuire?
- Sunt acestea alegeri pe care le facem, conștient sau nu, pentru noi înșine?
Va invit, așadar, să descoperim în cadrul acestui atelier posibile răspunsuri la întrebările de mai sus, precum și la întrebarea: Cum putem fi de folos persoanelor care experimentează un proces de dependență sau celor aflate în relație cu acestea?.”
Vom avea în vedere principiile psihoterapiei centrate pe persoană pentru a cunoaște dependențele dintr-o perspectivă mai largă și mai nuanțată, înțelegând complexitatea și diversele fațete ale acestor procese. În plan experiențial vom explora aceste manifestări și valențele lor pentru a găsi modalități potrivite de a integra aceste experiențe în viața noastră personală și profesională.
Evenimentul este dedicat atât psihoterapeuților, cât și viitorilor psihoterapeuți, studenților la psihologie sau celor interesați, care vor să descopere mai multe despre procesul de dependență și relația cu acesta.
ÎNSCRIERILE SE POT FACE ACCESÂND ACEST LINK – LINK ÎNSCRIERE.