18/05/2024 18/05/2024
Online

Întâlniri cu rost organizate de ARPCP

Pentru pasionații de psihoterapie

Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană dă startul atelierelor ,,Întâlniri cu rost’’  potrivite pentru cei pasionați de psihoterapie, indiferent dacă sunt deja psihoterapeuți, viitori psihoterapeuți, studenți la psihologie sau doar curioși. 

În aceste întâlniri, care se vor desfășura lunar, cu o durată de 3 ore, vă invităm să explorați, să învățați și să vă conectați cu lumea internă a psihoterapiei, stimulându-vă curiozitatea și dorința de cunoaștere. Vă propunem 13 teme, împărtășindu-vă care este perspectiva centrată pe persoană. La rândul nostru suntem curioși spre a descoperi și abordarea dumneavoastră, învățând unii de la alții. 

Detalii organizatorice generale:

  • CALENDARUL Întâlnirilor cu Rost 
  • Frecvența atelierelor: o dată pe lună, timp de 13 luni
  • Taxă de participare:250 lei/ persoană/ atelier

                               200 lei pentru membrii ARPCP

Taxa de participare se achită în contul ARPCP RO92RZBR0000060013759739

Raiffeisen Bank, Titular Cont: Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe persoană 

  • Durata atelierului: 3 ore
  • Facilitatori: Echipa ARPCP:  formatori, supervizori și psihoterapeuții care susțin psihoterapia individuală de formare ARPCP
  • Atelierele se vor ține online, de LUNI până DUMINICĂ;
  • Pentru înscrieri accesati link-ul din descrierea atelierului la care doriți să participați;

Se acordă diplome de participare!

13 luni, 13 întâlniri cu rost, 13 psihoterapeuți centrați pe persoană!

Alege-ți întâlnirea potrivită pentru tine și hai să producem împreună mișcări cu sens în dezvoltarea noastră ca și psihoterapeuți.

 

PRIMUL ATELIER: 18 mai 2024

CORPUL ÎNFOMETAT ȘI PSIHOTERAPIA

Un atelier despre corp şi psihoterapie susținut de Georgeta Niculescu pe 18 mai 2024, la ora 10.30 pe Zoom.

Atelierul se adresează psihoterapeuților şi tuturor persoanelor interesate de abordarea complexă a corpului. Obiectivul este ca informația şi experiențierea practică să ofere un cadru de regândire a relației cu corpul şi a abordārii aspectelor legate de îngrăşare. În propunerea abordării corpului  înfometat în psihoterapie, în cadrul acestei întâlniri se au în vedere abordarea complexă medicală, ştiințifică, perspectiva psihoterapeutică şi cea etică. 

Subiectul atelierului ”Corpul înfometat şi Psihoterapia” vine ca o preocupare personală și profesională.  Este de asemenea şi un răspuns de responsabilizare la ultimele informații publicate de OMS în 1 martie 2024: ”În 2022, 1 din 8 persoane din lume este obeză. La nivel mondial, obezitatea la adulți a crescut de peste două ori din 1990, iar obezitatea la adolescenți a crescut de patru ori.”

Evenimentul este dedicat atât psihoterapeuților, cât și viitorilor psihoterapeuți, studenți la psihologie sau doar pasionați, care vor să descopere mai multe despre o abordare complexă a corpului, precum și despre cadrul care facilitează regândirea relației cu corpul și abordarea factorilor și aspectelor legate de îngrășare.
Agenda evenimentului:
În cadrul atelierului, veți putea descoperi:
– Care sunt factorii care determină, dar și cei care facilitează și întrețin dezechilibrele alimentare, respectiv mâncatul compulsiv și creșterea în greutate?
– Ce observații din practică au atras atenția asupra diversității perspectivelor indivizilor supraponderali și cu obezitate?
– Percepții, mituri și biasuri despre obezitate și stereotipurile care pot influența percepțiile psihoterapeuților asupra conceptului de supraponderabilitate, precum și însuși procesul terapeutic și raportarea față de clienții lor
– Paradoxuri în ceea ce privește sănătatea și speranța de viață a persoanelor obeze
– Principii de etică în discursul despre obezitate
– Cum ne vindecăm – ce rol are Focusingul în rezolvarea problemelor de alimentație, începând cu ascultarea corpului ca întreg?
Un atelier despre foame, ca răspuns la emoțiile asupra cărora am pierdut controlul sau pe care nu le cunoaștem, în care vă împărtășim și perspectiva centrată pe persoană.
 Vă așteptăm sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:30 la un dialog de 3 ore pe Zoom, în care vom împărtăși experiențe, percepții, prejudecăți, probleme și soluții la una dintre cele mai controversate probleme din psihoterapie – lupta cu kilogramele și mâncatul compulsiv.
Taxă participare
250 ron/ atelier/ persoană
*200 ron pentru membri ARPCP
Unde? 
Pe Zoom – veți primi link de acces după completarea forumularului de înscriere.

Pentru înscrieri puteți accesați link-ul acesta.

 

Vă aşteptămsă abordăm împreună acest răspuns al corpurilor, să înțelegem foamea zilelor noastre şi să ne pregătim să o ascultăm!

Mai mult
Mai mult
Scroll to Top